DIN BRAȚELE PROBLEMEI – ÎN BRAȚELE LUI DUMNEZEU

Solutii la cheieMarkets » Roel Systems

ISAIA 37.1-6

Sunt cuvinte care declanșează reacții în lanț. Rabșache a vorbit – și reacțiile încărcate de sentimente de teamă și neliniște nu au întârziat să apară.

Nu toți vor fi în viață creatori de opere de artă, dar toți sunt creatori de reacții și sentimente în comunicarea cu celălalt. Atenție la ceea ce creezi prin cuvintele tale.

Sfâșierea hainelor denotă gravitatea situației. Ezechia se duce la Casa Lui Dumnezeu. Cea mai gravă situație a vieții tale te va aduce mai aproape de casa lui Dumnezeu nu mai departe de ea …dacă ești ancorat în Dumnezeu precum Ezechia.

În orice caz aici lecția e clară: Vino cu problemele tale în prezența lui Dumnezeu. Îmi place să văd la acest bărbat că acest proverb funcționează: un picior în spate este de fapt un pas înainte în ceea ce privește dependența sa de Dumnezeu. Fiecare lovitură pe care o încasezi de la viață, trebuie să fie un pas înainte în ce privește apropierea și dependența ta de Dumnezeu.

Problemele și crizele vieții te învață că ai nevoie și că depinzi de cei din jurul tău. De ce îi apropie necazurile pe oameni? Pentru că își dau seama câtă nevoie au unul de celălalt. Prin contrast vom spune, deci, că scutirea individului de crize va conduce spre o însingurare egoistă a acestuia care pe termen lung îi va produce daune majore. „Nu e bine ca omul să fie singur” – se spunea în Geneza și rămâne valabil tot atât cât va exista om pe suprafața pământului.

Ezechia apelează la alte persoane. Uneori rezolvarea problemelor presupune relaționare, deschidere și dialog onest.

Acum aș vrea să spun tranșant că incapacitatea de a naște a unei comunități (mă refer la nașterile spirituale) e o situație problematică (o zi de necaz) și ofensatoare (și de ocară). Ocară e ca și cum ai spune „m-a scuipat cineva în obraz” sau m-a batjocorit.

Incapacitatea de a naște ne scuipă în obraz și ne batjocorește și totuși cei mai mulți dintre noi nu ne mai simțim afectați deloc. E un adevăr trist din care sper să ne trezim cu toții. Oamenii care percep această realitate și sunt marcați de aceasta sunt cei care spun: „hai să mijlocim”.

Suntem o rămășiță și riscul este, zice regele, să dispărem. Să ne pierdem în amestecul robiei. Un singur lucru poate salva rămășița bisericii de la amestecul cu lumea: aplecarea smerită, sinceră, suferindă, susținută și serioasă spre rugăciune și căutare a feței lui Dumnezeu.

Cuvintele lui Dumnezeu sunt liniștitoare. Sunt un medicament real pentru inima bolnavă de frică a regelui Ezechia. Cuvintele lui Dumnezeu sunt un medicament real și pentru inima ta bolnavă de teamă, resentimente, ură sau neiertare sau câte se mai pot cuibări într-un piept de om.

Așadar sper ca indiferent de problemele pe care le traversezi, la un moment dat, să experimentezi această realitate și anume să ajungi DIN BRAȚELE PROBLEMEI, ÎN BRAȚELE LUI DUMNEZEU!

Cu prețuire și considerație, Ionel Nica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s