Nu vă îmbătați de vin, dimpotrivă, fiți plini de Duhul Sfânt – Zac Poonen

Nu vă îmbătați de vin, dimpotrivă, fiți plini de Duhul Sfânt – Zac Poonen
(Be Not Drunk With Wine But Be Filled With the Holy Spirit)

Este scris în Efeseni 5:18, „Nu vă îmbătați de vin. Dimpotrivă, fiți plini de Duhul Sfânt”. Observați două porunci aici. Prima dintre ele este: „Nu vă îmbătați de vin”. A doua este: „Fiți plini de Duh”.

De ce se întâmplă că, creștini care niciodată n-ar încălca prima poruncă de aici, n-o iau în serios pe cea de-a doua? Acesta este doar un exemplu al felului în care Satan ne orbește mințile față de adevărurile Scripturii. Cei mai mulți credincioși o consideră pe prima ca și poruncă („Nu te îmbăta”), dar pe a doua ca și sugestie („Fiți plini de Duh”)!! Dar ambele sunt porunci – și ambele sunt la fel de importante. Dacă este o chestiune serioasă să fii beat chiar și o dată într-un an, atunci este la fel de grav să nu fii plin de Duh chiar și o singură zi într-un an. Ai văzut lucrurile așa?

Verbul în Efeseni 5:18 este un verb la continuu – înseamnă „să continui să fii umplut” și nu „să fii umplut o dată”. Dacă am fost plini de Duh dimineața, trebuie să fim plini de Duhul Sfânt seara și în fiecare zi, în mod continuu. Cere-i lui Dumnezeu să te umple cu Duhul Său tot timpul. Astfel de oameni erau menționați în Fapte ca „bărbați și femei PLINI de Duhul Sfânt”.

Unul dintre semnele principale ale plinătății Duhului este o schimbare a felului în care vorbim. Limba noastră va deveni „o limbă de foc” (Fapte 2:3). Aceasta nu este „vorbirea în alte limbi”, ci „vorbirea în limba noastră maternă cu focul lui Dumnezeu de iubire și curăție”. Vorbirea noastră va deveni cerească. Observați accentul pe vorbirea noastră în aceste versete: „Fiți plini de Duh, vorbind între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, și cântând și aducând din toată inima laudă Domnului, mulțumind totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în numele Domnului nostru Isus Hristos” (Efes. 5:19,20). Duhul de mulțumire va înlocui duhul de bârfă, defăimare, amărăciune și mânie atunci când suntem plini de Duh. Toate versetele care urmează după Efeseni 5:18 sunt caracteristici ale oamenilor plini de Duh (de la 5:19 la 6:24). Se începe cu mulțumire și se continuă mai departe cu „supunerea unii față de alții” în biserică și în relațiile de acasă (Efes. 5:21 până la 6:9); și apoi cu „lupta cu forțele satanice și biruirea lor” (Efes. 6:11). Așadar, secretul umblării și luptei noastre creștine pe pământ este „să fim plini de Duhul Sfânt”.

Nu Îl putem lăuda pe Dumnezeu cum se cuvine dacă nu suntem plini de Duh. Nu putem fi soți și soții evlavioase fără a fi plini de Duh. Nu putem să ne creștem copiii cum trebuie fără a fi plini de Duh. Și nu putem birui forțele satanice fără a fi plini de Duh. Toate lucrurile din viața noastră de creștini depind de a fi plini de Duh.

În ceea ce privește căminul nostru, ni se spune aici despre trei relații – soți și soții (Efes. 5:22-33), copii și părinți (Efes. 6:1-4), și stăpâni și slujitori (Efes. 6:5-9). Această ultimă secțiune se aplică slujitorilor care lucrează în casele noastre precum și celor care lucrează într-un birou – ca funcționari ai unei companii sau ai guvernului, cu șefi deasupra noastră. Deci, aceste instrucțiuni ne spun cum trebuie să ne purtăm ca stăpâni și slujitori – acasă, sau într-un birou. Cu toții ne petrecem majoritatea timpului în două locuri – acasă și în biroul nostru. O persoană plină de Duhul Sfânt va manifesta Duhul lui Hristos acasă și la locul său de muncă. Numai cu acest Duh putem zidi trupul lui Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s