tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Creștinismul inimii nebune

Rom.1.22-23

  • 21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte*şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
  • 22 S-au* fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit
  • 23 şi au schimbat slava Dumnezeului* nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.

Te provoc să te gîndești că apostolul Pavel ar merge într-o  adunare creștină și cand vede ce e acolo zice: au inebunit!

Vs 21 ne arată cum o categorie de credincioși s-au dat pe ei înșiși sub autoritatea unei gîndiri lumești. Inima s-a întunecat, deci prin contrast, aveau, înainte de aceasta lumină in inima lor. Adică, acolo unde este gîndire lumească nu mai este lumină cerească și acolo unde este lumină cerească nu mai e loc de gîndire firească.

vs.22 – un nebun spiritual întotdeauna zice că a dobîndit ințelepciunea. Aud suficient de mult ideea de a atinge un nou nivel de revelație. Oare nu există în astfel de abordări germenele nebuniei? Omul înțelept va zice „înapoi la cărările cele vechi”, înapoi la Scriptură iar cel nebun întotdeauna va zice o reinterpretare a Scripturii.

Vs.23 – Creștinismul inimii nebune e acela care îmbrățișează „teologia schimbării”. Și ce anume vrea să schimbe? Tocmai lucrurile care țin de esența trăirii creștine. Slava Domnului ține de esența relației cu Dumnezeu. Ești un nebun dacă acum ai impresia că manifestarea slavei lui Dumnezeu trebuie în contemporaneitate să te facă să urli ca animalele, să razi isteric și să cazi pe spate. Niciodata nu s-a manifestat asa slava Domnului și dacă acum pretindem o schimbare a ei, pretindem o nebunie.

Vs 23. – Aș sublinia ceva de detaliu. Schimbarea a fost nu pe ceva ci IN ceva. Adică au încercat să-i dea o altă  formă dar de fapt această formă ei o numeau cu același termen:slava lui Dumnezeu.

E-o adevărată nebunie să schimbi dumnezeiescul pe ceva ce seamănă cu omenescul și totuși să zici slava lui Dumnezeu. Adică să te uiți la talentul omenesc, oratoria umană, la ceva ce pot fabrica eu, omul și să zic slava lui Dumnezeu. Și totuși astfel de situații se întamplă des în inimile rămase fără lumină.

Ba mai mult să te uiți la ceva animalic (vs.23) și să zici „slava lui Dumnezeu”.  Dragi creștini rămane o avertizare:

Feriți-vă de creștinismul inimii nebune!!

Anunțuri

Noiembrie 5, 2016 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: