tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Psalm 45 – Cugetări

 • 1 Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!” Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba!

„DE ACEEA ZIC” De obicei omul zice ceea ce îi clocotește în inimă. În inima ta ce clocotește? Apoi, lucrarea lui Dumnezeu nu trebuie făcută fără inimă. Adică inima mea trebuie să clocotească pentru lucrarea lui Dumnezeu.

 • 2 Tu eşti cel mai frumos dintre oameni, harul* este turnat pe buzele tale, de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie.

„CEL MAI FRUMOS DINTRE OAMENI”

Avem a face cu un psalm mesianic însă noi suntem în Hristos și prin urmare trebuie să călcăm pe urmele Lui. De aceea ce e pus în dreptul Domnului prin aplicație poate fi pus și în viața noastră. Domnul Isus ne spune în Evanghelii „Fiți desăvârșiți …” Și când spune aceasta nu se referă la desăvârșirea noastră fizică ci desăvârșirea din caracter și conduită. Adică fiți cei mai frumoși dintre oameni.

„HARUL E TURNAT…” în epistole citim: vorbirea voastră să fie cu har… Tu, ai pus harul lui Dumnezeu pe buzele tale?

 • 3 Războinic viteaz*, încinge-ţi sabia** – podoaba şi slava,

Vitejia sau îndrăzneala face trimitere simbolică la prezența Duhului Sfânt ăn viața ucenicilor și a noastră. Dar îndrăzneala ne este dată ca să folosim sabia. Dumnezeu nu ne-a dat Duhul Sfânt ca să ne certăm pe acest subiect ci ca să ne apropiem prin El de Scriptură și să folosim Scriptura. După sabie urmează slava, pt că cine trăiește o viață prin Duhul Sfânt și lângă Scriptură va avea ca moștenire eternă slava lui Dumnezeu.

 • 4 da, slava* Ta! Fii biruitor, suie-te în carul tău de luptă, apără adevărul, blândeţea şi neprihănirea, şi dreapta ta să strălucească prin isprăvi minunate!

La finalul istoriei biruința va fi a Domnului.

APĂRĂ ADEVĂRUL – char dacă azi se pare că minciuna câștigă și adevărul pierde, biruința finală va însemna biruința adevărului.

BLÂNDEȚEA – chiar dacă azi în societate este etalat tupeul, agresivitatea și nervii în defavoarea unui spirit blând, biruința finală va însemna biruința blândeții.

NEPRIHĂNIREA – chiar dacă azi păcatul câștigă teren și neprihănirea pierde biruința finală va fi a neprihănirii.

Când va avea loc biruința finală adus de Hristos, asigură-te că vei fi printre biruitori.

 

 • 5 Săgeţile tale sunt ascuţite: sub tine vor cădea popoare şi săgeţile tale vor străpunge inima vrăjmaşilor împăratului.

Acest verset îmi spune că cele mai multe popoare se află și se vor afla în continuare în conflict și în război cu Dumnezeu. Oare sufletul tău cum este? Când iei decizii sau vorbești sau acționezi, ești în armonie cu Dumnezeu sau în conflict?

 • 6 Scaunul* Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic; toiagul de domnie al Împărăţiei Tale este un toiag de dreptate.

Dumnezeu are un scaun de domnie, un toiag de domnie și o împărăție și acestea sunt veșnicce și drepte.

Nu știu ce părere aveți dvs despre domnia lui Dumnezeu peste lume, dar ea, spune Scriptura că e dreaptă. Când Iosif l-a adus pe Manase și Efraim să primească binecuvântarea bunicului lor, Iosif a vrut să corecteze felul în care Iacov și-a pus mâinile peste cei doi tineri zicând: nu asa Tata. Cam asta sunt tentați unii să-i sună lui Dumnezeu vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în lume.

Prov.8:9:  Toate sunt lămurite pentru cel priceput şi drepte pentru cei ce au găsit ştiinţa.

Dacă pentru mine nu e clar de ce s-a întâmplat ceva asta nu înseamnă că el nu e clar în înțelepciunea lui Dumnezeu. Și dacă mie mi se pare că ce s-a întâmplat nu e drept asta nu înseamnă nimic. Înseamnă că nu am găsit știința lui Dumnezeu.

 • 7 Tu* iubeşti neprihănirea şi urăşti răutatea. De aceea, Dumnezeule**, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie†† mai presus decât pe tovarăşii Tăi de slujbă.

Să luăm prima parte a acestui verset. Dumnezeu ne spune să fim sfinți după cum El e Sfânt. Și acum auziți ce înseamnă să fii sfânt cu e Dumnezeu:

A. TU IUBEȘTI NEPRIHĂNIREA – adică faci faptele neprihănirii nu pentru că nu ai ce face că doar ești creștin ci pentru că iubești să faci acele fapte. Eu nu fac rau unuia care mi-a făcut rău nu pentru că sunt constrâns de condiția mea de creștin ci pentru că iubesc să nu fac rău.

B. URĂȘTI RĂUTATEA –  adică să urâm nu omul care ne pune piedici ci răutatea din viața acelui om; dar omul tr iubit.

Asta îns să fii sfânt cum e Dumnezeu sfânt.

va urma!

 • 8 Smirna*, aloea şi casia îţi umplu de miros plăcut toate veşmintele; în casele tale împărăteşti, de fildeş, te înveselesc instrumentele cu coarde.
 • * Cant 1:3;
 • 9 Printre preaiubitele tale sunt fete* de împăraţi; împărăteasa**, mireasa ta, stă la dreapta ta, împodobită cu aur de Ofir.
 • * Cant 6:8; ** 1 Imp 2:19;
 • 10 Ascultă, fiică, vezi şi pleacă-ţi urechea; uită* pe poporul tău şi casa tatălui tău!
 • * Deut 21:13;
 • 11 Şi atunci, împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul* tău, adu-i închinăciunile tale.
Anunțuri

Noiembrie 19, 2015 - Posted by | Amestecate, CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: