tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

fanatismul-religios-a-unui-tata-a-curmat-viata-unei-tinere-de-20-de-ani

sursa: http://www.stiricrestine.ro/2015/08/10/fanatismul-religios-a-unui-tata-a-curmat-viata-unei-tinere-de-20-de-ani-la-ordinea-zilei/

Datorită credinţei, un tată asiatic, aflat cu familia în vacanţă în Dubai, şi-a lăsat fiica să moară înecată pentru că nu voia să fie atinsă de salvamar, scrie Ana Stan pe Adevarul.ro

Bărbatul a oprit salvamarii care se duceau să-i salveze fiica de la înec pentru că, a spus el, preferă să o vadă moartă decât să fie atinsă de un străin. Fata de 20 de ani a murit înecată.

Locotenent-colonelul Ahmed Burqibah de la poliţia din Dubai a spus: „Este unul dintre incidentele pe care nu pot să le uit. M-a şocat, pe mine şi pe ceilalţi implicaţi în acest caz. Tatăl asiatic şi-a adus soţia şi copiii la plajă pentru distracţie. Copiii înotau când, dintr-o dată, fata de 20 de ani a început să se înece şi să strige după ajutor. Doi salvamari erau pe plajă şi s-au grăbit să ajute fata. Totuşi, a existat un obstacol care i-a împiedicat să ajungă la fată şi să o salveze. Acest obstacol a fost credinţa acestui tată asiatic, care a considerat că dacă bărbaţii salvamari îi ating fata, o vor dezonora. Acest lucru l-a costat viaţa fiicei sale”, povesteşte politistul.

El a adaugat că tatăl nu a vrut ca salvamarii să-i atingă fata pentru că erau străini. „Tatăl este un bărbat înalt, puternic. A început să tragă de salvamari şi să-i împiedice să sară în ajutorul fetei. A devenit violent cu ei. Le-a spus că preferă ca fiica lui să moară decât să fie atinsă de un străin”, adaugă oficialul.

Poliţistul a subliniat faptul că întârzierea şi lupta cu tatăl au însemnat moartea fiicei care s-a înecat. „Din nefericire, a murit într-un moment în care avea şanse la viaţă, mai ales că salvamarii erau aproape de ea şi puteau s-o scoată din apă”, spune Burqibah. Tatăl a fost arestat de poliţia din Dubai pentru că a împiedicat echipa de salvare să-i salveze fiica, mai scrie adevărul.ro

Wikipedia.org explică faptul că aceasta ideologie își are obârșia în cultura societății musulmane şi chiar mai vechi, încă de pe vremea lui Hammurabi. De remarcat este și faptul că rădăcina acestora se află în mediul rural, această practică întâlnindu-se în mod predominant în zonele musulmane rurale și extinzându-se, mai apoi, odată cu urbanizarea și în orașe.

Aceste principii locale implică faptul că bărbatul este obligat să-și apere atât propria onoare, cât și pe cea a familiei lui. Aceste așteptări îmbracă forma rușinii la femei, iar la bărbați bărbăția.

Important este faptul că toate aceste responsabilități se răsfrâng mai întâi asupra familiei, apoi asupra comunității. În acest mod bărbatul își protejează atât propria onoare, cât și pe cea a membrilor familiei femeii. Iar femeia, la rândul ei își protejează atât propria onoare, cât și pe cea a bărbaților din familie. Acestă situație asigură dăinuirea tradițiilor locale existente în acea comunitate.

Reclame

august 15, 2015 - Posted by | Despre...diverse...

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: