Imbracati-va frumos, decent, crestineste…

Infatisarea exterioara si ceea ce purtam vorbesc mai mult decat isi imagineaza multi dintre noi. William Thourlby un recunoscut consilier in imbracaminte care sfatuieste pe presedinti si diplomati „cum sa se impacheteze” pentru a avea succes, spune ca atunci cand oamenii te intalnesc pentru prima data, ei judeca 10 lucruri doar dupa aparente:

1. Nivelul tau economic

2. Nivelul tau de pregatire

3. Daca esti sau nu vrednic de incredere

4. Pozitia sociala

5. Rafinament

6. Averea

7. Starea sociala

8. Nivelul de educatie

9. Succesul

10. Caracterul moral

Notati ca infatisarea exterioara descopera nu doar nivelul social, economic sau educational, ci si caracterul moral. Aceasta inseamna ca hainele si infatisarea exterioara trebuie sa fie in mod special in atentia unui crestin care pretinde a se conforma unor valori biblice morale. „Constient sau inconstient, spune Thourlby, hainele pe care le purtam descopera niste lucruri pe care vrem ca lumea sa le creada despre noi insine.” Moda Hippie in imbracaminte arata respingerea valorilor traditionale ale societatii. Moda sexy exprima dorinta de a seduce. Moda oficiala in imbracaminte cu par pieptanat, costum si pantofi lustruiti reflecta autoritate, demnitate si incredere.

Lumea afacerilor a recunoscut demult importanta hainelor si a infatisarii exterioare in comert, servicii, si pentru imaginea companiilor. Corporatii importante ca aviatia, impun o anumita costumatie functionarilor, stewardeselor, pilotilor. Ei stiu ca hainele ofera publicului o imagine de respectabilitate, incredere si competenta profesionala.

Ce este adevarat pentru corporatii este adevarat si pentru indivizi. John T. Molloy, numit de revista „Time”, „primul inginer al garderobei americane” a petrecut 17 ani adunand informatii despre remarcabilul impact pe care imbracamintea il are asupra oamenilor pe care ii intalnim sau cu care lucram. In best-seller-ul sau „Imbracati-va pentru succes”, Molloy ne spune ca a descoperit foarte repede cat de importante sunt hainele si infatisarea exterioara pentru acceptarea si credibilitatea noastra. Oamenii bine imbracati primesc un tratament preferential in majoritatea cercurilor sociale si de afaceri.

Molloy a initiat de asemenea un experiment privind impactul unei uniforme intr-o mare corporatie cu doua sectoare, unul adoptand o uniforma, celalalt nu. Dupa un an, secretarele si lucratorii din sectorul cu uniforme, si-au depasit performantele in orice domeniu stand la birou mai mult timp si reducand din intarzieri cu 15 procente.

sursa: https://www.resursecrestine.ro/tipareste-resursa/113324

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s