tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Suferinta – aplicatie dupa situatia Bisericii din Smirna

Pentru Biserica din Smirna, din Apocalipsa, Hristos Domnul nu are nici un cuvant de mustrare desi e Biserica unei grele persecutii. Cu alte cuvinte suferinta te ajuta in pastrarea unei credinte ireprosabile. Te intrebi de ce ingaduie Dumnezeu necazul pentru crestini? Poate ca tocmai ai aflat unul din raspunsuri.

Mantuitorul ii spune acestei Biserici: ‘”Nu te teme nicidecum” sau literar: inceteaza sa te temi!

O biserica saraca, o biserica careia nu ai ce sa-i reprosezi, o biserica unde gasesti suferinta…. Te-ai astepta ca Domnul sa porunceasca: „Persecutie inceteaza!” Sau: „persecutori incetati”, sau pur si simplu ceva asemanator si cand colo, uimire, Mantuitorul spune „Inceteaza cu teama”. Nu te teme nicidecum! Uneori El nu porunceste necazului sa inceteze ci-ti porunceste tie sa nu te mai temi. Hristos ne vrea incercati, ne vrea eroi, ne vrea biruitori…ne vrea crestini ireprosabili…

Invinge-ti teama si scoate-ti curajul de sub lama ghilotinei.

Satana are sa va arunce in temnita – pentru ca scopul Satanei este productia suferintei si daca am alege un termen din industrie am putea spune ca acesti crestini au trecut fortat printr-o fabrica a suferintei. Insa temnita Satanei era de fapt trambulina incoronarii (Apoc.2:10).

Orice temnita sufleteasca, pentru cei asezati in mana lui Dumnezeu devine o trambulina care te inalta mai sus. Ioan de exemplu a fost exilat ca miner pe insula Patmos din pricina marturisirii lui Hristos si acolo s-a nascut prin revelatie Apocalipsa. Apostolul Pavel ajunge in temnita si acolo primeste revelatia unor epistole deosebite. Nu dispretui temnnita, priveste-o ca pe o trambulina.

„Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii”. Aceste cuvinte te fac sa te focalizezi in suferinta pe atitudinea ta de a raspunde factorului care te agreseaza emotional. Nu ti se cere sa schimbi situatia, nu ti se cere sa faci minuni… ti se cere sa-ti pastrazi atitudinea: „fii credincios care s-ar putea traduce si „ramai credincios!”

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Reclame

iunie 9, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: