tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Faptele Apostolilor 1:8-26 (ganduri)

Fapte 1:8-26

vs.8 Duhul Sfant aduce putere si te echipeaza pentru slujire. Nu poti sa depui marturie pentru Hristos in toata lumea decat prin Duhul Sfant. Contextul pogorarii Duhului Sfant si primirii puterii este discutia despre fagaduinta Tatalui, evident botezul cu Duhul Sfant vs.4-5. In consecinta, scopul Botezului cu Duhul Sfant era sa le ofere apostolilor puterea de a fi martori activi ai lui Hristos. Manifestarea darurilor este deci strict pentru lucrare. „Fiecaruia i se da aratarea Duhului spre folosul altuia”.

Lucrarea avea sa fie gradata ca si complexitate.

– Ierusalim

– toata Iudeea

– Samaria

– marginile pamantului.

Incepi cu familia ta, orasul tau si apoi te extinzi…

vs.12-13 – Cand au ajuns acasa s-au rugat pt ca acasa trebuie sa insemne si rugaciune (nu doar familie responsabilitati casnice, etc.) Acasa pt tine inseamna si rugaciune?

Odaia de sus trebuie sa devina „de obicei”. Nu din obicei ci de obicei.

Vs.14 – Aici vedem ideea de staruinta in rugaciune. Dupa ce anume staruiau? Unii vor zice dupa Duhul Sfant. Duhul Sfant insa este o fagaduinta a lui Dumnezeu iar Dumnezeu nu poate sa minta deci Duhul Sfant avea sa vina si dac staruiau si daca n-o faceau ei dupa El. Duhul Sfant vine in viata unui convertit si daca staruie si daca nu staruie. E fagaduinta Tatalui. De fapt nu evem nici un argument solid in cripturi ca un credincios ar trebui sa staruiasca dupa Duhul Sfant.

Vs.15- 120 de frati insa Domnul s-a aratat la aproape 500 odata si totusi din 500 doar 120 sunt la rugaciune. Acest raport estimativ se pastreaza si azi. Din totalul persoanelor care s-au intalnit cu Hristosul inviat doar o mica parte sunt si devin oameni ai rugaciunii.

Vs.16 – Iuda chemat sa fie ucenic si apostol adica slujitor devine calauza spre rau. Noi cei care avem ca si el o chemare inalta, ce fel de calauze suntem, spre rau sau spre bine?

Vs.17-19 – Iuda era, ce trist sa se spuna despre un urmas al lui Hristos era. Chemarea noastra este sa ne pastram ucenicia la timpul prezent continuu. Asadar mai esti ce ai fost la inceput sau doar erai (atunci)?

  • Iuda era cuprins in numarul celor chemati de Hristos
  • Iuda era partas la slujire

A hotarat sa iasa din numarul mantuitilor si din lucrarea alesilor si a dobandit:

  • un ogor
  • o moarte
  • o marturie negativa
  • un destin vesnic nefast

Oare cati nu ies din numarul mantuitilor doar ca sa dobandeasca un ogor sau un avantaj material fara sa realizeze ca le vor dobandi si pe celalalte

In acest capitol avem doua persoane a caror nume incepe cu litera „i” si care sunt niste capete de coloana: ISUS si IUDA.

ISUS: o inviere, un popor, o inaltare, un destin glorios. (Si tu poti avea o inviere spirituala, integrarea intr-un popor sfant – Biserica, o inaltare a sufletului in vesnicia fericita cu Dumnezeu, un destin glorios in cer)

IUDA: ogor, moarte, marturie rea, destin vesnic nefast.

Dupa care te vei alinia?

Vs.20 Petru stia:

– stia ce este scris

– stia ce este scris pentru situatia lor

– stia ce este scris in domeniul profetic

Stim noi ce este scris pentru situatia noastra cu care ne confruntam? Stim noi ce este scris ca pparte profetica in Scriptura?

Vs.21 – De ce trebuie? Pentru ca este scris (vs.20) Tot ce este scris trebuie implinit. Scriptua are caracter normativ. Este scris? Atunci trebuie!!

Vs.21-22 –  apostolia are criteriile si conditiile ei care nu se pot repeta.

Vs.24-26 – Slujba lui Iuda a luat-o Matia pt ca slujba ta si slujba mea nu sta intr-un om. Daca omul se descalifica Dumnezeu ridica pe altcineva.

Anunțuri

Mai 28, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: