tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Soldatii nazisti se drogau.

Naziştii promovau abstinenţa, în numele sănătăţii naţionale, dar nu aveau scrupule când venea vorba de războaie. Ei le dădeau soldaţilor alcool şi droguri, scrie publicaţia germană Spiegel. Stupefiantul cel mai des folosit era amfetamina, care îi ţinea pe soldaţi conştienţi şi ageri, dar unii dintre ei primeau şi morfină.

Într-o scrisoare trimisă pe 9 noiembrie 1939, către „dragii părinţi şi fraţi” din Koln, un tânăr soldat german care lupta în Polonia scria: „Este greu aici, sper că înţelegeţi că vă pot scrie doar o dată la patru zile. Azi, vă scriu mai ales pentru a vă cere Pervitin (n.r. metamfetamină). Cu dragoste, Hein”. Pervitinul era „drogul minune” al armatei germane, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe 20 mai 1940, soldatul de 22 de ani trimitea o altă scrisoare: „Aţi putea să mai îmi procuraţi nişte Pervitin, să am de rezervă?”. Doar două luni mai târziu, un alt mesaj: „Dacă e posibil, mai trimiteţi-mi Pervitin”. Omul care a scris aceste scrisori, Heinrich Boell, a devenit, ulterior, primul scriitor german care a primit premiul Nobel pentru literatură, în perioada postbelică.

Mulţi dintre soldaţii germani au fost drogaţi cu Pervitin, în special în confruntările cu Polonia şi Franţa. Armata a cumpărat în jur de 35 de milioane de pastile, între aprilie şi iunie 1940, drogurile având rolul de a-i face pe piloţi, marinari şi soldaţi să reziste unor eforturi supraumane. Naziştii credeau că aceste stimulente îi vor ajuta să câştige războiul, dar nu au monitorizat şi efectele adverse ale drogurilor, precum dependenţa sau degradarea standardelor morale, scrie Spiegel.

Pervitinul creşte încrederea şi concentrarea şi scade sensibilitatea, foamea şi setea

Pervitinul are efecte similare adrenalinei produse de corp, determinând o stare accentuată de veghe. Acest drog creşte încrederea în sine, concentrarea şi dorinţa de risc. De asemenea, el reduce sensibilitatea la durere, foamea, setea şi nevoia de a dormi. În septembrie 1939, medicii din cadrul armatei au testat metamfetamina pe 90 de studenţi şi au ajuns la concluzia că substanţa i-ar putea ajuta pe nazişti să câştige războaie. Criminologul Wolf Kemper spune că Pervitinul a fost „distribuit fără scrupule trupelor de pe front”.

Naziştii dădeau chiar telefoane de urgenţă, în cazul în care se termina stocul, iar pe etichetă scria doar „Stimulent” şi se preciza doza: „Una-două tablete, pentru a menţine nesomnul până la opt ore”. Însă Pervitinul făcea mult mai mult rău decât bine: unii dintre soldaţi sufereau de transpiraţie excesivă sau probleme circulatorii, iar câţiva au murit. Numărul tabletelor achiziţionate de armata nazistă a scăzut treptat, dar încă era de aproximativ 10 milioane în 1941, când metamfetamina fusese deja declarată substanţă interzisă în Germania.

sursa: http://www.gandul.info/international/nazistii-isi-drogau-soldatii-pentru-a-capata-puteri-supraumane-si-ii-premiau-cu-alcool-8205634

Anunțuri

Mai 26, 2015 - Posted by | Despre...diverse...

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: