tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Pregatirea dinaintea luptei – SERIOZITATEA

Judecatori 7:1-7

Capitolul 7 e capitolul victoriei iar primele versete identifica participantii pentru lupta:

– Ghedeon

– poporul

– Dumnezeu

Viata noastra nu poate insera capitole ale victoriei fara prezenta lui Dumnezeu. De asemenea nu-L putem trimite doar pe Dumnezeu la lupta in timp ce noi ne odihnim pe canapea. Auzim fraze de genul `”Doamne mergi la bolnavii casei Tale”. In orice biruinta exista aceasta formula Oameni + Dumnezeu.

In prima faza Dumnezeu ii spune lui Ghedeon ca sunt prea multi soldati. De ce? Ar putea zice „mana mea m-a izbavit”. Drept urmare Dumnezeu ii spune lui Ghedeon sa trimita acasa pe cei fricosi si astfel pleaca 22.000 si mai raman 10.000. Aici Dumnezeu vrea sa ocroteasca poporul de mandrie si confuzie. Decat sa va mandriti cu victoria mai bine smeriti. Decat sa ramaneti confuzi ca ati fost multi si poate voua vi se datoreaza victoria nu neaparat interventiei divine mai bine mai putini dar mai multa claritate. Lucrarea lui Dumnezeu nu  e mandrie si nu e confuzie.

Mai raman 10.000 de soldati si Dumnezeu inca spune sunt prea multi. Sunt coborati la apa iar acestia se impart in persoane care beau apa limpaind-o ca si cainele (300 persoane) ;i in persoane care ingenunchiaza ca sa bea (9.700 persoane). Dumnezeu il calauzeste pe Ghedeon sa ii aleaga pe cei 300. Oare de ce?

A. Ca sa nu poata zice poporul mana mea m-a izbavit

B. Pentru ca cei 300 si-au luat atitudinea de razboinic si situatia de razboi in serios.

Cei care au ingenunchiat puteau in lupta cu o astfel de atitudine sa fie oricand o victima usoara. Pozitia lor aplecata ii facea vulnerabili in observarea inamicului. Pentru noi azi am putea sa aplicam astfel: Cine nu ia ideea razboiului spiritual in serios nu poate sa ia parte la luptele spirituale prin care Dumnezeu aduce biruinta. Cei 9.700 au fost trimisi acasa. Cine vine la adunare si considera ca vrasmasul care e Satan, lupta spirituala si ideea de atacuri demonice sunt doar niste metafore predicatoricesti mai bine sa mearga acasa dupa slujba decat sa se angreneze in nu stiu ce lupte spirituale la nivel de biserica. Cine nu ia ideea razboiului in serios ” in felul cum bea apa”, sau in felul cum vine imbracat la biserica, in felul cum asculta mesajul, trateaza comunitatea si lupta spirituala, sa inteleaga ca de la acesta Dumnezeu nu are alte asteptari decat cele obisnuite (sa se duca acasa adica sa-si vada de familia lui si nevoile acesteia). Am dus putin lucrurile pe o panta extremista si exclusivista insa puneti-va aceasta intrebare in modul cel mai serios: Cum tratez ideea ca ma aflu intr-un razboi? Vrasmasul este real iar amenintarea este tot mai vizibila, dar soldatul ce face?

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti cu o sfanta seriozitate!

(ARTICOL SCRIS DE NICA IONEL)

Anunțuri

Mai 15, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: