tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

„G – eurile” lui Isus Hristos

Dacă toate oceanele s-ar transforma în cerneală, dacă toți copacii pădurilor ar deveni instrumente de scris și dacă tot cerul s-ar transforma în pergamentul pe care se consemnează istoria, tot nu s-ar putea scrie îndeajuns despre imensitatea dragostei lui Dumnezeu pentru ființa umană. Dar tocmai pentru că atunci când vorbim de Scriptură, piatra de căpătâi a descoperirii lui Dumnezeu este și rămâne dragostea Tatălui Ceresc, tocmai de aceea vă invit să învățăm din traiectoria de viață a Domnului Isus ca să trăim și noi din dragoste pentru Dumnezeu.

1. Primul popas pe pământ, pe care l-a făcut Hristos Domnul s-a numit Grajd. S-a născut într-o iesle. S-a făcut sărac ca să ne îmbogățească pe noi. Grajdul înseamnă nevoi și lipsuri. Apostolul Pavel spune despre sine: „în lipsuri adesea” iar această asociere de cuvinte este extrem de grăitoare. Una e să fi în lipsuri și alta e ca acestea să fie adesea. Acesta e grajdul. Dacă Dumnezeu vrea să te treacă pe aici să poți spune „primesc!”

2. Galileia. Galileea e locul neamurilor și devine un loc de așezământ pentru locuința Domnului Isus. Galileea înseamnă împlinirea nevoilor pe care le au cei din jurul tău. Cei din Galileea se aflau în întuneric și aveau nevoie să vadă lumina. (Matei ).

3. Ghețimani. Acesta este locul unde Domnul Isus exprimă într-un mod special în rugăciunea Sa specială, acceptarea voinței lui Dumnezeu Tatăl chiar dacă aceasta nu era aceeași cu voința Lui (cea din natura omenească).

Învață să accepți voia lui Dumnezeu chiar și atunci când aceasta nu seamănă cu voia ta. Nu te mai lupta pentru întronarea voii tale ci abandonează-te pe brațul puternic al voii lui Dumnezeu. Lasă-te înghițit de scoica voii lui Dumnezeu chiar dacă e neplăcut firii noastre, înțelegând că toată transformarea lucrată în interiorul acestei voi dumnezeiești te va face să fii o perlă în colierul lui Dumnezeu. Nu contează dacă vei fi cu sănătate sau fără, cu prestanță socială sau fără, cu mulți prieteni sau fără ei, cu un chip frumos sau unul sbârcit, ceea ce contează este să știi că te aflii în voia lui Dumnezeu. Să știi că trăiești înțelesul Ghețimaniului.

4. Golgota. Acesta e sacrificiul suprem. Cartea Levetic ne prezintă tipurile de jertfe care trebuiau aduse înaintea lui Dumnezeu. Simbolic și cu înțeles duhovnicesc pentru noi, nu degeaba prima jertfă menționată e tocmai jertfa arderii de tot. Prima jertfă și primul altar pe care le cere Dumnezeu de la mine se numește arderea de tot. Sacrificiul suprem. Rom.12:1 Să aduceți (nu 5 lei la o colectă ci) trupurile voastre – sacrificul cel mai mare. Citeam în una din cărțile de istorie baptistă românească despre un frate care în 30 de ani de slujire pastorală – unde mijlocul de transport era bicicleta – a rupt 7 biciclete. Câte biciclete ai rupt pentru Hristos? De câte ori ți s-a stricat mașina pentru că ai pus-o în serviciul lui Dumnezeu? De câte ori ai trăit Golgota?

5. Groapa. Vom avea fiecare o astfel de coborâre în groapă iar țărâna va fi dată țărânei. Domnul Isus a fost coborât de pe cruce și pus într-un mormânt. Însă povestea nu se termină aici. După groapă urmează:

6. Glorie. Trăiește cele 5 „G-euri” și-l vei avea pe cel cu numărul șase. Cele 5 îl aduc pe al șaselea iar „G-ul” Golgotei lui Hristos le-a început pe toate celelalte. Ascensiunea spre glorie trece pe la toate cele amintite. Dumnezeu să ne binecuvinteze în toate „G-eurile” noastre!

Anunțuri

Martie 28, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: