tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Cartea și Chivotul

Deut. 31:26

  • 26 Luaţi cartea aceasta a Legii şi puneţi-o lângă chivotul legământului Domnului Dumnezeului vostru, ca să fie acolo ca martoră împotriva ta.

Scriptura poate să slujească fie la mântuirea omului fie la a fi de mărturie împotriva lui înaintea lui Dumnezeu. Vis-vis de Scripturi fiecare alegem ce vom face din ele: un prieten în pelegrinarea spre Canaan sau un martor acuzator în procesul conștiinței noastre și a judecății finale.

Subliniez trei atitudini care apar în verset:

  • luați cartea
  • puneți-o lângă chivot
  • să fie acolo

Luați cartea adică puneți mâna și citiți. În loc să luați telecomanda de la tv, sau să puneți pe genunchi laptopul sau nu știu ce presă românească presărată cu articole deșuchiate, mai bine luați Cartea.

Compania producătoate de hârtie igienică Metsa Tissue din Finlanda în 2013 a fost dată în judecată după ce citate din Biblie au fost printate pe sulurile pe care le comercializată.

Ce mulți astăzi sunt gata să arunce Scriptura acolo unde se aruncă hârtia igienică. Fiți diferiți. Luați Cartea! N-o luați în glumă, nici în batjocură. Luați Cartea în serios. Luați Cartea în gândurile voastre, călătoriile voastre, discuțiile voastre.

Puneți-o lângă chivot adică acolo unde e prezența lui Dumnezeu trebuie să fie și Cartea lui Dumnezeu. Închinarea să corespundă cu Cartea, să aibe manifestări descrise în Carte și nimeni să nu treacă peste ce este scris. Puneți-o lângă chivot. Nu puneți doar cântarea lângă „chivot”, sau doar poezia, mai degabă puneți Cartea. Analizați fiecare închinare cu Cartea în mănă. Chivotul și Cartea sunt precum cele două vîsle ale unei bărci – nu poți înainta doar cu una, așadar puneți cartea unde trebuie pusă.

Și apoi să fie acolo iar aceasta sugerează credincioșie față de voia lui Dumnezeu, față de Cartea lui Dumnezeu. Să fie acolo înseamnă statornicie. Să fie acolo arată un loc. N-o puneți în altă parte ci puneți-o acolo. Dacă e acolo e peste tot pentru că rugăciunea și prezența Domnului e un segment al vieții creștine care se regăsește pretutindeni în viața creștinului (sau cel puțin așa ar trebui să fie). Să fie acolo când vă rugați. Prezența Domnului e floarea rugăciunii, deci pe lângă rugăciunea devoțională să citești din Scriptură. Așa a procedat George Muller și așa au făcut toți marii oameni ai lui Dumnezeu. Să fie acolo în cuvintele rugăciunii. Când e acolo atunci și tu ești acolo unde vrea Dumnezeu.

Parafrazez în ideea meditației de mai sus: acum dar rămân aceastea trei luați cartea, puneți-o lângă chivot și să fie acolo; dar cea mai mare este Cartea și chivotul!

Reclame

Martie 11, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: