tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

ADEVARUL din mijlocul circumstantelor

sursa: https://quietshout.wordpress.com/2014/07/
Cand Duhul Sfant iti vorbeste, El iti descopera Adevarul. El iti comunica ceva despre o Persoana – despre Isus. Adevarul este o persoana:

“Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.” Ioan 14:6

Citeste Marcu 4:35-41.

Ucenicii erau in barca in timpul unei furtuni, in timp ce Isus dormea in spate. Daca te-ai fi dus la acei ucenici in mijocul acelei furtuni si i-ai fi intrebat: “Care este adevarul in aceasta imprejurare?” ce ti-ar fi raspuns ei? “Pierim!” Era aceasta adevarul? Nu, Adevarul dormea in spatele barcii. Adevarul este o Persoana. Intr-un moment, Adevarul Insusi a stat in picioare si a calmat furtuna. Atunci au aflat ei adevarul circumstantei in care se aflau. Adevarul este o Persoana care este intotdeauna prezenta in viata ta. Isus este Adevarul.

Citeste Luca 7:11-17.

Daca ai fi intrebat pe vaduva din Nain la inmormantarea singurului ei fiu “Care este adevarul in aceasta situatie?” ea ar fi putut raspunde: “Sotul meu a murit acum cativa ani. Am avut un fiu, si ma gandeam ca vom petrece zile frumoase impreuna. El ar fi avut grija de mine si am fi trait in partasie unul cu altul. Acum fiul meu este mort, si trebuie sa traiesc tot restul vietii mele fara ca cuiva sa ii pese de mine.” Era acesta adevarul?

Nu, Adevarul statea in fata ei! Cand Adevarul Si-a intins bratele, l-a atins pe fiul ei si l-a inviat, totul s-a schimbat. Niciodata nu stii adevarul niciunei situatii pana cand nu primesti vesti de la Isus. Nu determina adevarul unei situatii doar uitandu-te la circumstante. Nu iti evalua situatia pana cand nu vezi unde este Isus. El este Adevarul.

Citeste Ioan 6:1-15.

Daca ai fi intrebat ucenicii care este adevarul in situatia lor, ei ar fi putut spune: “Nu putem sa ii hranim. Doamne, adevarul este ca situatia asta e imposibila.” Ar fi acesta un raspuns corect? Nu, noi stim si cealalta jumatate a povestii.

Nu ar fi cu mult mai bine daca ne-am increde in El cu privire la cealalta jumatate a povestii din viata noastra? Adevarul Insusi a hranit 5000 de oameni, plus familiile lor, si s-au strans 12 cosuri de firimituri.

Cand te confrunti cu situatii confuze, nu Il invinui pe Dumnezeu. Nu renunta sa Il urmezi. Du-te la El. Roaga-L sa iti descopere adevarul in circumstanta in care te afli, Roaga-L sa iti arate perspectiva Lui. Apoi asteapta-L pe Domnul. Orienteaza-ti viata spre El in mod radical.

(din Experiencing God, de Henry Blackaby)

Anunțuri

Februarie 21, 2015 - Posted by | Devotionale si meditatii

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: