tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Valentine’s Day este interzis de Biserica Ortodoxă: E ziua desfrâului (subscriu)

Valentine’s Day este interzis de Biserica Ortodoxă: E ziua desfrâului

Postat la: 09.02.2015 – 15:36 | Scris de: ZIUA NEWS

Valentine's Day este interzis de Biserica Ortodoxă: E ziua desfrâului
Biserica Ortodoxă din Maramureș a decis să interzică sărbătorirea Valentine`s Day, pe considerent că această zi nu sărbătorește dragostea și îndrăgostiții ci a devenit o zi a „desfrâului”. Într-un comunicat de presă comunitatea ortodoxă este îndemnată să descurajeze sărbătorirea acestei zile pe data de 14 februarie. 

„Aşa cum arată ea astăzi, Valentine’s Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului „de-a căsătoria”. Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul”, se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Mai mult, preoții susțin că sărbătoarea este de fapt o profanare a memoriei Sfântului Valentin și a virtuţilor castității pe care acesta le-a promovat. „Din punct de vedere creştin este o profanare a memoriei unui martir şi a virtuţii castităţii faptul de a pune dezmăţul sexual public sub patronajul unui preot sfânt… Orice creştin conştient şi responsabil în faţa Lui Dumnezeu ştie şi nu poate tolera ca o Sfânta Taină – ca aceea a Căsătoriei – să fie celebrată batjocoritor în tramvai, în autobuz sau într-o speluncă, sub oficierea ei de către un impostor, în sfidarea ostentativă a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preoţiei şi a ofiţerului stării civile. Un creştin onest este convins că orice act sexual în afară căsătoriei este imoral, oricât de răspândit ar fi acest păcat”, se mai arată în document.

Soluția Bisericii Ortodoxe este aceea de a îndemna creștinii ortodocși să se delimiteze de mijloacele prin care se „Valentine’s Day” în luna februarie : – localuri şi petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuţii sau dezbateri şi mai ales să respingem orice mod de „sărbătorire” în viaţă personală, la servici sau în familie.

Mai mult, Biserica Ortodoxă din Maramureș și Sătmar propune ziua de 14 februarie și duminicile din preajma acestei date – ca zile de combatere a desfrâului și susținere a „familiei” – instituție esențială a societății: „În demersul nostru, contăm pe sprijinul opiniei publice, a presei locale, a școlilor și mai ales pe atitudinea familiilor creștine. În acord cu Bisericile: Romano – Catolică, Greco – Catolică și Reformată din Maramureș și Sătmar”

Reclame

februarie 10, 2015 - Posted by | Anunțuri din slujire

Un comentariu »

  1. Tara noastra ” imprumuta ” numai stricaciuni din jur si se si mai lauda cu ele !

    Comentariu de Georgeta Popoiu | februarie 10, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: