tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

Meditații din Daniel capitolul 1

DANIEL CAPITOLUL 1.

de Nica Ionel

Daniel 1:1 – 2a) – Nebucadnețar a îmresurat Ierusalimul dar Domnul l-a dat în mâinile lui. Adică soarta popoarelor nu se hotărăște în în războaie și în cer. Soarta unui om nu se hotărăște în cabinetul unui doctor ci în „biroul” lui Dumnezeu. Dumnezeu e suveran și dincolo de perdeaua evenimentelor e hotărârea lui Dumnezeu. După perdeaua din locul sfânt al templului preotul intra în locul preasfânt, și tot astfel când dai la o parte perdeaua lucrurilor care se văd vei descoperi adevăratele lucruri care primează și care hotărăsc destinul nostru.

vs.2 Aici ne este relatat cum vasele din templu (simbol al creștinilor slujitori) ajung pe mâinile lui Nebucadnețar simbol pentru împăratul lumii.  Oare câți creștini și slujitori la ora actuală nu au ajuns pe mâinile împăratului lumii. Au căzut pradă culturii seculare, au căzut pradă conformismului lumesc, a modei sau chiar al modelului de spectacol pe care l-au adus în biserică. La toate acestea nu aș putea spune decât un singur cuvânt: au ajuns în mâna și la îndemâna împăratului lumii acesteia. Știu că scuza sau argumentul e dorința de a fi relevanți însă noi nu suntem chemați să fim relevanți pentru nivelul păcatului și al firii pământești. Relevanța după care trebuie să tânjim e relevanța nevoilor spirituale și nicidecum pentru cele carnale.

vs.3 – îmi permit să spiritualizez și acest verset și astfel voi spune că: împăratul lumii e interesat de a avea slujitori din neamul împărătesc al poporului lui Dumnezeu. O mulțime de persoane din neam împărătesc au devenit slujitori ai păcatului.

vs.4 – în acest verset lupa se fixează pe tineri și aș vrea să adaug următorul fapt: în poporul lui Dumnezeu se pot găsi tineri:

frumoși

înțelepți

în stare să slujească

Iar această cea din urmă caracteristică o consider regina celorlalte, deoarece nu toți frumoșii și întelepții sunt și în stare să slujească. Iar dacă un împărat a căutat astfel de tineri cu atât mai mult ficele sionului care doresc legământul căsătoriei, să caute tineri care sunt în stare să slujească.

vs.5-7 – Împăratul lumii le-a schimbat întâi meniul și apoi numele și iarăși în acestea găsesc ascunse învățături prețioase. De pildă: Împăratul lumii îți schimbă meniul și dacă până aici meniul tău a fost hrana pentru suflet, de aici înainte acest hain împărat îți va pune meniul cu hrană pentru firea pământească. Și îți va da lucruri care îți hrănesc numai și numai firea păcătoasă. Atenție ca nu cumva meniul tău să fie deja schimbat. După ce le-a schimbat meniul, sistemul lumesc le-a schimbat numele, pentru că dacă tot timpul te hrănești cu lucruri lumești și păcătoase, numele tău nu va mai fi „pocăitul” ci nepocăitul.

Vs. 8. – Daniel s-a hotărât pentru sfințenie și tot astfel și noi să luăm hotărâri pentru cele sfinte. În folosul sfințeniei și nu în detrimentul acesteia.

Vs.9 – Când tu te hotărăști pe pământ pentru Dumnezeu, Dumnezeu lucrează din cer, pentru tine.

Vs.10-15 – Cuvântul cheie din acest paragraf este cuvântul „încearcă” și remarcați că această încercare a avut rolul de a confirma faptul că și fără bucatele împăratului acești tineri vor arăta bine. Concluzia pe care o trag de aici este că încercarea nu are rolul de a-ți dărâma credința ci de a confirma tăria și acuratețea acesteia.

vs.17 – Înțelepciunea și priceperea vine de la Dumnezeu însă doar ca urmare a sfințeniei. Dacă vrei ca Dumnezeu să adauge la înțelepciunea și priceperea ta, înțelepciunea și priceperea Lui e nevoie de sfințire. Și când omul este sfânt, Dumnezeu binecuvintează.

Vs.20 – „În toate lucrurile…îi găsea de zece ori mai destoinici”. Cei patru era de nota zece iar aceasta în toate lucrurile. Ești o persoană de nota 10 în toate lucrurile? Cei care merg la olimpiadă, de orice fel, și obțin rezultate maxime se califică pentru numele de olimpici. Sunt însă și creștinii calificați pentru titulatura de olimipici? Oare ce note ascunde catalogul vieții tale cu Dumnezeu?

Anunțuri

Februarie 2, 2015 - Posted by | CUGETĂRI BIBLICE

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: