Avea trăsură şi maşină coupe

Era o femeie avută pentru acea avreme. Deţinea o trăsură, o maşină coupe şi servitori din Polonia. Mânca numai la Athenee Palace şi mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei.

A trăit o perioadă la Paris, iar când s-a întors în ţară a continuat să cocheteze cu acel stil de viaţă şi le vorbea tuturor în franceză.

Când se afla la Paris a câştigat şi o bătaie cu flori pe Champs-Elysees, unde a concurat alături de una din frumoasele parizience. A câştigat prin faptul că pielea de pe biciul de la trasură era împodobit cu flori.

A devenit cunoscută drept Miţa Biciclista prin anul 1898, când a fost văzută de ziaristul George Ranetti plimbându-se cu bicicleta pe Calea Victoriei. Se spunea că acesta era îndrăgostit de ea, dar pentru că îl respingea acesta a poreclit-o „Miţa Biciclista”.

Se scălda în mare în bikini

O altă extravaganţă de-a Miţei Biciclista era şi scăldatul în mare în costum de baie sumar, în perioada în care toată lumea făcea baie în public în halat.
Acest lucru a stârnit şi un mic incident.

Un şef de post a somat-o pe Miţa să iasă din apă. Acesta a şuierat ca aceasta să îl audă, iar Miţa a ieşit nervoasă din apă şi l-a lovit cu umbrela.

Mița Biciclista sau pe numele ei adevărat, Maria Mihăescu era o prostituată. În concluzie, prima persoană care face baie în costum de baie asemănător cu cel de azi era o prostituată, astăzi cine face baie ca ea în public e persoană normală. Decadența morală e evidentă: caracterul de conduită al unei prostituate de atunci (anii 1900) a devenit caracterul de conduită al unei societăți de acum, (se știe faptul că Mița biciclista a influențat și pe alte femei să procedeze la fel ca și ea în costumația de baie).

sursa: http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/povestea-mitei-biciclista-coana-bikini-masina-coupe-trasura