tineridelanganoi

SOLI DEO GLORIA

Indemn rostit la nunta 21 Sept 2014

ÎNDEMNURI PENTRU FAMILIȘTI
Câteva sfaturi pt familisti si in special pt voi:
1. Gen.2:18 – Metoda lui Dumnezeu de-a combate singurătatea din viata și din inima lui Adam a fost căsătoria sau familia iar când familia devine un loc în care ajungi să te simți singur îns că familia ta nu se mai ridică la standardul pt care a creat-o Dumnezeu. Faceți-vă timp unul pt celălalt, comunicați așa cum ați făcut-o înainte de căsătorie. Cuvântul căsnicie vine de la cuvântul casă așa că nu uitați că viața de căsnicie nu îns doar serviciu sau oraș sau cumpărături sau plecări, ci îns și casă. Iar casă îns timp destinat familiei. Exempl. Citeam la un moment dat că există limbi vorbite pe cale de dispariție și de exempl în Alasca există o limbă care mai e vorbită de doar 25 de persoane și mai sunt și alte dialecte. Atenție în familie pt că una din limbile sau unul din limbajul care dispare tot mai mult e limbajul iubirii și al afecțiunii. Faceți-vă timp și de așa ceva.
Martin Luther: Creştinul se presupune să-şi iubească aproapele, iar de vreme ce nevasta lui îi este cel mai “aproape”, ea ar trebui să însemne dragostea lui cea mai profundă.
Ilustr. Pe vremea cand Winston Churchill era prim-ministru al Marii Britanii, casatoria sa era privita ca cel mai bun exemplu de loialitate si dragoste. Niciodata nu-si incepea discursul in fata Camerelor Comune pana nu o vedea pe sotia lui facandu-i un semn.
Intr-o zi, un ziarist, intervievandu-l, l-a intrebat:
„Daca v-ati putea trai viata inca o data ce ati vrea sa faceti?”
Cu o sclipire in ochi, Churchill a raspuns: „As dori sa fiu inca o data sotul doamnei Churchill!” Trăiți în așa fel viața de familie încât la finalul ei dacă cineva v-ar întreba cum ați trăi dacă ați putea s-o luați de la început să puteți spune: Aș dori să fiu încă odată soțul sau soția….partenerului meu.
2. Rețineți apoi că Dumnezeu a creat grădina Eden și acolo a instituit și instalat prima familie iar noi stim ca ispititorul prin femeie a reusit să scoată familia în afara Edenului. Din pct de vedere spiritual, noi suntem puși în Eden. Domnul Isus a zis „Împărăția este în lăuntrul vostru” și aceasta îns că fiecare credincios este un purtator de Eden și de împărăție cerească. Iar când te căsătorești familia ta în care ai intrat se află în Edenul Împărăției lui Dumnezeu și tocmai de aceea aveți grijă să nu vă scoată ispititorul familia în afara Edenului. Scopul lui Dumnezeu pt voi este să fiti fericiti si să vă fie familia un colt de rai.
3. Vrășmasul a scos prima familie în afara edenului cu ajutorul femeii. Și fac apel aici la toate surorile și în special la tine soră ……………. , niciodată să nu devii ajutorul celui rău ca să stingă prin tine fericirea familiei. Și niciodată să nu fii ajutorul celui rău ca să introducă prin tine un lucru păcătos în familia pe care v-a dat-o Domnul. La fel ca prima familie toate familiile își au momentele lor de ispită dar Dumnezeu să vă dea biruință.
4. Tot de la prima familia aș dori să remarcați că Dumnezeu l-a făcut pe Adam matur și pe Eva tot matură și așa s-a instituit prima familie, de unde învățăm că familia e locul oamenilor maturi. Căsnicia nu este pentru copii și aici nu mă refer fizic ci mă refer la omul interior și la caracter. Întotdeauna un copil – și cred că ați obs asta – își exprimă o natură egoistă: el să aibe totul și toți ceilalți să facă pe placul lui, și dacă nu se întâmplă asta atunci începe supărarea și se adună toți nervii. Și când faci așa în familie să nu uiți că dai dovadă de imaturitate. Familia nu e un loc al egoismului ci al altruismului. 1 Cor. 7:2 – Obs că soția este a soțului iar soțul este al soției.
5. Tot din Geneza Scripturii și din Geneza familiei învățăm și următorul adevăr: Înainte de a fi familist, Adam a fost muncitor, Gen.2:15, 18. Înainte de orice căsătorie e bine și necesar să se pună și problema sursei de existență materială.
6. Un alt îndemn: Ecl. 4:9-12 – Ceea ce reiese de aici este că secretul de rezistență a funiei este împletitura. E împletiță în 3 și are rezistență. Să nu uitați niciodată că secretul rezistenței unei familii e ascuns în împletitură. Așa că împletește-ți funia familiei întotdeauna în 3: (soțul, soția, și Dumnezeu.). Priviți familia ca un triunghi care la vârfurile de jos te reprezintă pe tine ca soț și pe ea ca soție, vârful de sus îl reprezintă pe Dumnezeu. Și întotd când fiecare din voi vă apropiați mai tare de Dumnezeu vă apropiați mai tare și unul de altul. Așa că orice împletiți în familia voastră împletiți împreună cu Dumnezeu.
7. Priviți la Adam și veți vedea că întâi a fost relația cu Dumnezeu și apoi a fost relația cu Eva și vă îndemn să păstrați același raport și aceeași proporție: întâi relația cu Domnul și apoi relația cu soția și soțul. Și să nu puneți niciodată relația cu partenerul mai întâi de relația cu Dumnezeu. Col.1:17-18 – În toate lucrurile din viața voastră, întâietatea s-o aibă Hristos.
8. Și nu în ultimul rând, binecuvântarea lui Dumnezeu se vede și în copii. Vă doresc ca la vremea hotărâtă Dumnezeu să vă binecuvinteze și cu copii.

Reclame

septembrie 25, 2014 - Posted by | Dedicat familiei

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: