UN MOMENT DE RĂSCRUCE PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL TEOLOGIC

POPAS PENTRU SUFLET

Care îi este scopul, care îi sunt valorile și pe ce programă de studiu își bazează activitatea? Acreditarea este importantă dar nu esențială, pregătirea academică a cadrelor înseamnă mult dar nu cred că trebuie să fie determinantă, evaluarea produsului finit poate fi de ordin scolastic, dar acest lucru trebuie să fie întotdeauna secundar și tributar caracterului și adevărului.

Am observat în ultima vreme o reorientare în masă a rațiunii teologice în direcția ecumenismului și sincretismului. Ideea de a porni de la aspectele comune ale credinței înspre… chiar, înspre ce? În Areopag, Pavel a menționat altarul dumnezeului necunoscut și versurile unui poet, dar centrul de greutate al mesajului a fost să-i confrunte pe ascultătorii săi păgâni în toată gravitatea idolatriei lor de căutători ignoranți, păcătoși pierduți și în disperată nevoie să renunțe la tot ceea ce cred, îmbățișând adevărata credință pe care în câteva vorbe a enunțat-o nediluat și tranșant. În…

Vezi articolul original 513 cuvinte mai mult

2 gânduri despre „UN MOMENT DE RĂSCRUCE PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL TEOLOGIC

    1. Problemele unora nu justifica problemele altora. Iar ceea ce se face la nivel personal e una iar ceea ce se face la nivel eclesial sau de cult e cu totul altceva. Fiti realist si tratati situatia in mod obiectiv ancorati in realitatea Sfintelor Scripturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s