tineridelanganoi

tineridelanganoi va deveni in curand nicaionel

DESPRE CĂSĂTORIE

CUM ÎNCEPE DIVORŢUL

Pentru a descoperi procesele care distrug relaţiile, cercetătorii maritali studiază cupluri în cursul anilor, chiar al decadelor, şi urmăresc paşii încrucişaţi ale acelora care s-au separat de ziua nunţii lor. Ce au descoperit aceştia este tulburător. Nici unul dintre factorii pe care cineva i-ar ghici nu poate prezice durabilitatea unui cuplu: nu cât de îndrăgostit ar spune recentul cuplu că este; nu cât de multă afecţiune îşi oferă reciproc; nu cât de mult se ceartă sau despre ce se ceartă. De fapt, cuplurile care vor rezista şi acelea care nu vor rezista sunt uimitor de asemănătoare în zilele de început. Atunci când psihologii Cliff Notarius de la Universitatea Catolică şi Howard Markman de la Universitatea din Denver au studiat tinerii căsătoriţi de-a lungul primei decade de căsnicie, au observat o diferenţă foarte subtilă dar impresionantă la începutul relaţiei de dragoste. Printre cuplurile care rămân împreună până la sfârşit, 5 din fiecare 100 de comentarii făcute de fiecare despre celălalt erau dispreţuitoare. Printre cuplurile care urmau să se despartă mai târziu, 10 din fiecare 100 comentarii erau insulte. Această diferenţă s-a mărit de-a lungul următoarei decade, până când cuplurile aflate în declin îşi aruncau reciproc de cinci ori mai multe comentarii nemiloase şi invalide decât cuplurile fericite. „Comentariile ostile acţionează ca şi celulele canceroase care, dacă nu sunt controlate, vor eroda relaţia în timp”, spune Notarius, care este, împreună cu Markman, coautor al noii cărţi Noi o putem rezolva. „În sfârşit, negativitatea persistentă neîndurătoare preia controlul şi cuplul nu poate petrece o săptămână fără conflicte majore.”

STATISTICI DESPRE DIVORŢ

60% din toate divorţurile implică şi copii. Aproximativ 1.000.000 de copii sunt afectaţi de divorţuri în fiecare an.

STATISTICI DESPRE PERSOANELE RECĂSĂTORITE

75% dintre persoanele divorţate se recăsătoresc – şi 60% dintre ele au deja copii. Dacă această tendinţă va continua, familiile vitrege vor depăşi ca număr familiile tradiţionale până în anul 2000. Dr. Nazli Baydar, înHomemade, October, 1989

RATA DIVORŢURILOR, CONFORM RAPOARTELOR BIROULUI DE RECENSĂMÂNT AL S.U.A.:

1920, 1 divorţ la 7 căsătorii
1940, 1 divorţ la 6 căsătorii
1960 1 divorţ la 4 căsătorii
1972 1 divorţ la 3 căsătorii
1977 1 divorţ la 2 căsătorii

statisticile despre sfârşitul anilor 80

Biroul de recensământ al S.U.A. prezice că 6 din 10 femei în primii 30 de ani ai vieţii lor vor avea primul mariaj terminat printr-un divorţ. Problema se datorează schimbării rolurilor bărbat-femeie, intrarea masivă a femeilor în cadrul forţei muncitoreşti şi revoluţiile sociale de la sfârşitul anilor 60.

USA Today, citat în Intercessors for America, June, 1986.

STATISTICI

Doctorul George Crane, M.D., Ph. D., comentatorul medical din ziarele de-a lungul Americii de Nord, a calculat că atunci când doi oameni căsătoriţi sunt activi împreună în aceeaşi biserică, ei au aproximativ de 50 de ori mai multe şanse să evite divorţul; şi că doar unul din 500 de mariaje se destramă acolo unde există un altar familial… Nouă din zece persoane de ambele sexe pun ca prioritate supremă în viaţă a avea un mariaj fericit.

John W. White, What Does It Mean to be Born Again?

SEXUL PREMARITAL ŞI DIVORŢUL

Practica nu aduce perfecţiunea. Conform studiilor Fundaţiei Barna şi ale Biroului de Recensământ, persoanele care convieţuiesc înainte de căsătorie – aceasta reprezintă jumătate din toţi adulţii sub 30 de ani – sunt mai predispuşi decât ceilalţi să divorţeze şi 60 % din căsătoriile secunde (a doua oară) vor ajunge în final să se destrame. Cu o asemenea rată de eşec, probabil că e timpul să oprim practica şi să intrăm în joc pentru totdeauna. Căsătoria este pe viaţă.

Anunțuri

Mai 10, 2013 - Posted by | Dedicat familiei, Ilustratii si plide | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

Privesc sus

Privitul nu costă!

Semnele vremurilor

Lumea contemporana in lumina profetiilor

%d blogeri au apreciat asta: